Сърбинът Филип Краинович поднесе голямата изненада в първия ден на демонстративния

...
Сърбинът Филип Краинович поднесе голямата изненада в първия ден на демонстративния
Коментари Харесай

Джокович допусна първа загуба за 2020 г.

Сърбинът Филип Краинович сервира огромната изненада в първия ден на демонстративния тенис шампионат от веригата " Адрия тур "  в Белград. Световният №32 реализира цялостен поврат против водача в ранглистата Новак Джокович, който е организатор на веригата и нямаше загуба през 2020 г. - 2:4, 4:2, 4:1.

Така в гр.А се обрисува люта борба за първото място, което обезпечава присъединяване във финалния мач в неделя вечерта. В тази група Александър Зверев (Гер) е с две победи, до момента в който Джокович и Краинович са с актив 1-1. В дневната сесия през днешния ден Джокович ще играе със Зверев, а Краинович - с Виктор Троицки (Сър), който има две загуби.

В гр.В също е завързано. Там международният №3 Доминик Тим (Ав) има две победи - над сърбина Душан Лайович (след избавени три мачбола и тайбрек) и над Дамир Джумхур (БиХ), който се отхвърли контузен още при 0:2 гейма. Григор Димитров (№19 в ранглистата) пък е с победа над Лайович и изненадваща загуба нощес от 145-ия в света Никола Милоевич (Сър), който размени в шампионата Джумхур. Мачът в дневната неделна сесия сред Григор и Тим ще дефинира спечелилия и надлежно финалиста в шампионата.

Надпреварата в Белград е първата от веригата " Адрия тур ". Втората част, с присъединяване на същите тенисисти, ще бъде в Задар (Хър) на 20 и 21 юни.

Третата трябваше да е в Черна гора само че там шампионатът пропадна. Черногорското държавно управление към този момент е отворило границите за непознати жители единствено от страни, които дават отговор на избрани епидемиологични условия. Сърбия не е измежду тях, а множеството участници са сърби. 

" Обмисляме друго място, на което да проведем третия шампионат. Ще се опитаме да го проведем ", разгласи братът на Новак Джокович - Джордже, който е шеф на веригата. 

Четвъртата и последна спирка на " Адрия тур " ще е в Баня Лука (БиХ) на 3 и 4 юли.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР